Waarmee kunnen wij u helpen?

  Expertise

  Intellectueel Eigendom en Media

  Het Intellectuele Eigendom & Mediateam van Van Doorne staat bekend om de praktische en hands-on benadering. Het team is jong, overtuigend, creatief en grondig.

  Intellectueel eigendom means business

  De waarde van ondernemingen wordt tegenwoordig meer en meer bepaald door de waarde van hun immateriële activa. Intellectuele eigendom (IE) en de bescherming van knowhow en bedrijfsgeheimen zijn essentieel om het beste te halen uit innovatie en om de concurrentie voor te blijven. Het IE-team van Van Doorne begrijpt hoe het IE voor uw onderneming kan laten werken en helpt bij het beschermen van innovatie, technologie, merken, concepten en algemene content (ten behoeve van exploitatie).

  Wij bieden ondersteuning tijdens alle fasen van bescherming, registratie, exploitatie, reclame en - indien nodig - handhaving van IE-rechten. Wij hebben een tool waarmee we de IE-activa, handelsgeheimen en belangrijkste aandachtspunten van uw bedrijf snel in kaart kunnen brengen. Daarnaast zijn wij een sparringpartner bij het uitdenken van de beste contractuele en bedrijfsstructuur ter bescherming van technologie binnen (soms complexe) organisaties.

  IE-advisering en -procesvoering

  Wij hebben een grote bewezen staat van dienst in het adviseren en procederen in zaken met betrekking tot IE, reclame, bedrijfsgeheimen en oneerlijke concurrentie. Wij hebben speciale expertise in traditionele 'soft' IE-zaken over merken, auteursrechten en domeinnamen en zijn daarnaast actief in zaken over octrooien, knowhow en life science. Het IE-team van Van Doorne behandelt kwesties op uiteenlopend gebied, van commerciële kwesties tot vragen over online platforms, in R&D-omgeving, op het gebied van retail- en consumentenproducten, in media, entertainment, sport, in de zorg, op het gebied van productetikettering en alle soorten reclame en vormen van offline en online communicatie. Ons team heeft aangetoond dat het uitzonderlijk snel kan optreden, onder meer bij het instellen van of verweer voeren in procedures. Die snelheid is in het bijzonder van belang bij zaken over namaak of ongewenste media-aandacht of laster, waar handelingssnelheid en timing doorgaans essentieel is.

  Media

  Wij vertegenwoordigen zowel disruptieve, innovatieve als traditionele mediaondernemingen bij de juridische uitdagingen in het steeds veranderende media- en technologielandschap. Daarnaast vertegenwoordigen en assisteren wij ondernemingen en personen die met een crisis of (dreigende) media-aandacht te maken krijgen.

  Wij helpen uw onderneming met

  • Intellectuele eigendom- en mediageschillen
  • Commerciële intellectuele eigendom en bescherming van IE-portefeuilles
  • Bescherming en overdracht van technologie en knowhow
  • (Online) Reclame, Sponsoring, Publiciteit, Gaming, Sport
  • Productenrecht

  Neem contact op

  We bespreken graag de uitdagingen van uw onderneming met u! Lees meer over onze diensten op het gebied van intellectuele eigendom of neem contact op met onze partner, Kriek Wille, voor meer informatie over hoe wij u van dienst kunnen zijn.

  Ons team